« Takaisin

Varhaiskaalikeitto



Varhaiskaalista saa parhaan kaalikeiton ja se kypsyy suht nopeasti. Tähän keittoon sopii lihaksi - yllätys yllätys - purkkiliha eli nötkött. Usko tai älä, hyvälaatuinen purkitettu liha on oiva pari varhaiskaalille. Purkkiliha on kypsää, joten lihan pehmittely ei lisää keittoaikaa.

Ainekset 3,5 litran soppaan:

  • reilu 1 kg varhaiskaali
  • 2 reilunkokoista sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • vettä
  • pippuria
  • 1 sika-nautasäilyke eli nöttkött purkki (Makuliha)
  • suolaa

Keitä 0,5-1 h

  1. Pilko kaalit. Vihreät ja pehmeät osat noin 3*4 cm paloiksi, valkeat ja tanakammat palat pienemmiksi.
  2. Laita kaalit, pllkotut sipulit ja valkosipulit sekä lihaliemikuutiot 5 l kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kaalit peitttyvät.
  3. Pyöräytä myllystä pippuria muuta kierros keiton päälle
  4. Keitä miedolla lämmöllä reilu tunti.
  5. Kuutioi nöttkött purkkiliha pieniksi paloiksi ja lisää se keittoon.
  6. Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat keittoon makusi mukaisen sakeuden
  7. Kiehauta hetki
  8. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa

Keittoaika riippuu halutusta tuloksesta. Varhaiskaali kypsyy nopeasti ja suuntuntumaa jää enemmän noin puolen tunnin kypsytyksellä. Tunnissa kaali pehmenee täysin. Testaa välillä, onko kaalin kypsyys sinulle sopivaa.

Makulihan sika-nautasäilyke on laadukkaampaa kuin kaupan perinteiset vastaavat säilykkeet. Hyvä raaka-aine vaikuttaa suoraan lopputuloksen makuun ja Makulihan säilyke on osoittaunut perhepiirin makutesteissä parhaaksi. #makuliha

Makutakuu!

Lue lisää nöttköttien eroista Famun blogista.