« Takaisin

Samettinen hernekeitto

Purkillisesta säilykeherneitä saa maukkaan keiton. Resepti on sovitettu tilanteeseen 'mitähän kaapista löytyy'. Yllättävänkin täyttävä keitto on nopea valmistaa ja se sopii mainiosti alkuruoaksi tai pääruoaksi.

1 litraa keittoa pääruokana 2-3:lle, alkuruokana 5-8:lle

  • ½ l vettä
  • 1 prk herneitä (400/280g)
  • 1 kanafondi
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pienehkö valkosipulinkynsi
  • 1 tl balsamicoa
  • 1,5 dl vettä
  • 4 rkl jauhoja
  • 2 dl kermaa
  • (tuorejuustoa nokare)
  1. Laita kiehumaan miedolle lämmölle  vesi, valutetut herneet ja kanafondi
  2. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää sipulit kattilaan.
  3. Silppua valkosipuli ja lisää kattilaan. Lisää balsamico.
  4. Sekoita jauhot kylmään veteen. Lisää nauhana kattilaan, sekoita
  5. Lisää kerma (ja tuorejuustonokare)
  6. Soseuta sauvasekoittimella
  7. Kiehauta ja tarjoile

Keitto kaunistuu, kun lisää tarjoiluvaiheessa päälle yrittisilppua tai nokareen ranskankermaa.