« Takaisin

Famun nakkisoppa

Famun nakkisoppa on reilusti mausteinen ja suurustunut. Soppa sopii mainiosti ulkoilupäivän päätteeksi ja mikä ettei arkiruoaksikin. Famun nakkisoppaa on omalla reseptillä keitetty noin vuodesta 1995 alkaen perheelle ja vieraille. Ensikertalaiset yllättyvät, kun eteen kannetaan hieman erilainen nakkisoppa.

2,5 litraa keittoa riittää 4-6:lle

  • 700 g kuorittua puikulaperunaa
  • vettä
  • 1 reilun kokoinen sipuli
  • 2-3 rkl voita
  • 400 g nakkeja
  • 1-2 rkl voita
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 rkl peri-peri -kastiketta, mieto (alla vinkit vaihtoehdoista)
  • 1 lihafondi
  • Mustapippuria
  1. Kuori perunat ja pilko lohkoiksi. Laita kattilaan vettä niin, että perunat selvästi peittyvät.
  2. Silppua sipuli pieneksi ja kuullota voissa. Lisää sipulit perunoiden joukkoon.
  3. Laita perunat ja sipuli kiehumaan.
  4. Siivuta nakit ja ruskista pintoja pannulla voissa. Laita nakit odottamaan.
  5. Mausta keitto lisäämällä ketsuppi, peri-peri -kastike, lihafondi ja pippuri.
  6. Lisää lopuksi paistetut nakkisiivut.
  7. Lisää vettä kunnes kattilassa on noin 2,5 litraa keittoa.
  8. Kiehauta ja tarjoile.

Perunan lajike vaikuttaa lopputulokseen. Puikulaperuna pysyy osittain koossa ja osittain hajoaa suurustaen liemen. Puikulat kypsyvät nopeasti, joten keittäminen kannattaa aloittaa vasta kun sipulit on pilkottu. Täysin kova perunalajike pysyy kasassa, mutta liemestä ei tule samanlaista.

Peri-peri -kastike on chilipohjainen tuote, jonka voi tarvittaessa korvata tacokastikkeella, tuoreella tai kuivatuilla chilillä. Chilin määrän ratkaisee kokki ja ruokailijoiden tottumukset. Reseptissä annettu määrä mietoa peri-peri -kastiketta antaa potkua, mutta ei polta.

Maistuu mahtavalle itse tehdyn ruisleivän kanssa, jonka ohjeen löydät täältä.


Makutakuu!