« Takaisin

Talvinen tomaattikeitto

Talvella tomaattikeitto tehdään säilötyistä tomaateista. Suht valmiita raaka-aineita käyttämällä keitto valmistuu nopeasti ja sopii valmistettavaksi arki-iltoinakin. Tomaattikeitto on myös klassinen alkuruoka.

Pääruokana 3-4:lle, alkuruokana 6-8:lle

  • 1 sipuli
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk tomaattimurskaa (Mutti, 400 g purkit)
  • 4 dl vettä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kanafondi
  • Pippuria
  • Ripaus chilijauhetta
  • 1 prk smetanaa 
  • Basilikaa lehtiä
  1. Laita kattilan pohjalle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota sipulit kevyesti.
  2. Lisää tomaattimurska, vesi, pilkotut valkosipulinkynnet, kanafondi, pippuri ja chili.
  3. Keitä noin 10 minuuttia hiljaisella tulella.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa pippuria ja/tai chiliä.
  5. Annostele lautasille. Lisää lusikallinen smetanaa ja leikatut basilikan lehdet.

Keiton lisukkeeksi sopivat grillatut juustoleivät: vaalea leipää, kevyt voitelu levitteellä, juustoa. Grillaa tai kuumenna leipiä kunnes niissä on hieman paistopintaa ja juusto on sulanut. Vähän kuivahtanut leipä sopii hyvin.

Keiton variointia voi kokeilla vaihtamalla kanafondin lihafondiin.
Chilijauheen tilalle voi laittaa puolikkaan tuoretta chiliä.