« Takaisin

Savulohikeitto

Savulohikeitto maistuu kaikille ja on helppo tehdä. Savustettu kala maustaa liemen ja mausteita tarvitaan rajallisesti. Keitto on myös hyvä savulohijämien käyttökohde.

Pääruokana 4:lle, alkuruokana 6-10:lle

  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3-4 dl vettä
  • perunoita
  • mustapippuria
  • tilliä: 1-2 tl kuivattua, 2-3 rkl tuoretta
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 0,5-1 prk smetanaa
  • 6-8 dl maitoa
  • 200-400 g savustettua lohta
  • ruohosipulia
  1. Laita kattilaan voi ja pieniksi pilkotut sipulit, kuullota keskilämmöllä.
  2. Lisää vesi ja perunat. Keitä perunat lähes valmiiksi
  3. Lisää pippuri, tilli ja osa suolasta. Lisää smeatana ja maito. Maidon määrä riippuu kalan määrästä ja siitä kuinka sakeaa keittoa haluat.
  4. Keitä hiljaisellä lämmöllä kunnes perunat täysin kypsiä.
  5. Lisää ruodottamat lohipalat. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa maitoa/suolaa.
  6. Ripottele silputtua ruohosipulia keiton päälle tarjoiluvaiheessa.
Smetana pyöristää savulohen makua mukavasti. Sipuli, tilli, mustapippuri ja ruohosipuli maustavat keiton. Perunaksi sopii parhaiten puikulat, jotka pysyvät koossa ja ovat samalla jauhoisia.
Maistuu mahtavalle itse tehdyn ruisleivän kanssa, jonka ohjeen löydät täältä.

Makutakuu!