« Takaisin

Porokeitto

Porokeitto saa makunsa kahdesta pääraaka-aineesta: kylmäsavustetusta porosta ja Koskenlaskija sulatejuustosta. Poroa on mukana reilusti, siksi poro- eikä juustokeitto. Aineslista on lyhyt ja keitto valmistuu nopeasti. Sopii sekä pää- että alkuruoaksi.

Pääruokana riittää 4.lle, alkuruokana 6-10:lle

1 l vettä
1 pkt Koskenlaskija perinteinen sulatejuustoa (250 g)
1 dl vehnäjauhoja
1 pkt poron kylmäsavurouhetta (150g)
Pippuria muutama myllynpyöräytys
(Ruohosipulia tai persiljaa)

  1. Mittaa kattilaan 5 dl vettä ja lisää kuutioidut Koskenlaskijapalat. Kuumenna ja sekoittele niin, että juustot sulavat ja keittopohja on tasaista.
  2. Sekoita 5 dl vettä ja 1 dl vehnäjauhoja erillisessä astiassa. Kaada kattilaan ja sekoita.
  3. Lisää pororouhe ja pippuri. Maista ja lisää tarvittaessa hiven suolaa/vettä tai maitoa.
  4. (4. Ripottele silputtua ruohosipulia tai persiljaa keiton päälle tarjoiluvaiheessa.)
Vuosia keitin porokeiton kerman kanssa. Tässä viimeisimmässä versiossa maistoin ennen kerman lisäämistä - oli parempaa. Kerman kanssa tulee toki täyteläistä, mutta erityisesti pääruokana turhan raskaan makuista.
Keiton variointia voi toki kokeilla sekä kermalla (1/2-2 dl) tai lisäämällä liemeen lihafondia (1-2 rkl). Myös sulatejuustoa voi vaihdella, Koskenlaskijasta on ainakin pari perinteisen maun lisäksi sopivaa: täyteläinen, paprika.
Maistuu mahtavalle itse tehdyn ruisleivän kanssa, jonka ohjeen löydät täältä.

Makutakuu!