« Takaisin

Tomaattisalaatti Koskenlaskijalla

Tässä salaatissa pääosaa näyttelevät tomaatti, tuttu Koskenlaskija juusto ja basilika. Valmistamiseen menee aikaa 10 minuuttia ja lopputulos on herkullinen. Sopii kevyeksi lounaaksi ja pääruoan lisäkkeeksi. Erinomainen alkupalanakin. 

Salaattiin tarvitaan:

  • 3-4 reilunkokoista tomaattia
  • 1 pkt Koskenlaskija juustoa (perinteinen)
  • basilikan lehtiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl balsamicoa
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • pippuria muutama myllynpyöräytys
  • ripaus suolaa

Vain muutama työvaihe:

  1. Leikkaa tomaatit reiluiksi siivuiksi
  2. Leikkaa Koskenlaskija juusto siivuiksi
  3. Leikkaa basilikan lehdistä suikaleita
  4. Asettele tomaatti- ja Koskenlaskija-siivut vuorotellen, lisää päälle basilikasuikaleet
  5. Sekoita kastike: oliviöljy + balsamico + sitruunamehu + pippuri + suola
  6. Laita kastike lusikalla salaatin päälle
  7. Koristele halutessasi kokonaisilla basilikan lehdillä

Auringonkypsyttämät tomaatit, omasta yrttipurkista napsaistu basilika ja sopivasti lämmennyt Koskenlaskija yksinkertaisella kastikkeella on helppo ja maistuu useimmille.

Makutakuu!