« Takaisin

Kesälounas

Kuumana kesäpäivänä maistuu kevyt lounas. Uudet vihannekset ja pientä suolaista kuuman ilman kuntoa vaalimaan. Valitse grilliin lempimakkarasi. Vaihtoehtoja on uusissa raaka-makkaroissa artesaanista luigiin ja perinteisemmissä makkaroissa ryynäristä peruslörssiin. 

Kotimaiset tuoreet ainekset:

  • 2-3 salaattia
  • pikkutomaatteja
  • avomaan kurkkua
  • kevätsipulia
  • juustokuutioita (edan, gouda, kerma, emmental)
  • kastikkeeksi oman maun mukaisessa suhteessa
    • oliiviöljyä
    • balsamicoa/valkoviinietikkaa
    • sitruunanmehua
    • suolaa
    • pippuria
  1. Huuhtele ja paloittele vihannekset suoraan lautasille
  2. Leikkaa annoksen päälle piehenköjä juustokuutioita tuomaan purutuntumaa
  3. Sekoita kastike ja lurauttele salaattiannosten päälle
  4. Grillaa/paista makkarat
Kesälounas on valmis!

Kokonaisuus maistuu aina paremmalle, kun käytät 2-3 erityyppistä salaattia. Varhaiskaali ja  kevätsipulit varsineen korvaavat hyvin osan salaatin vihreistä.