« Takaisin

Muistojen ruokasalaatti



Ruokasalaatit olivat 80- ja 90-luvuilla kova juttu. Kotibileiden ja joskus parempienkin juhlien tarjoilut rakennettiin niiden varaan. Monen vuosikymmenen jälkeen piti kokeilla, josko ruokasalaatti maistuisi vielä tänään. Maistuihan se!

4 hengen ruokasalaatin ainekset:

  • 2 dl pikkumakaroneja
  • 2 dl herneitä
  • 2 dl (poro)salamia pilkottuna
  • 2 dl juustoa pilkottuna
  • 5 dl salaattia pilkottuna

Kermaviilikastikkeeseen tarvitaan:

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 tl mietoa sinappia
  • 2 tl ketsuppia
  • 2 tl mietoa/keskimietoa tacokastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  1. Keitä pikkumakaronit ja huuhdo kylmällä vedellä
  2. Lisää herneet, pilkotut salamit ja juustot sekä salaatit
  3. Tee kermaviilikastike: sekoita kermaviiliin sinappi, ketsuppi, tacokastike, suola ja pippuri. Tarkista maku ja tuunaa tarvittaessa.
  4. Lisää kermaviilikastike salaattiin ja sekoita

Ruokasalaatissa kaikki mitat voivat olla reiluja desilitroja. Kermaviilikastike riittää silti hyvin.

Salaatiksi sopii suht kovalehtinen laji - kuten romaine ja kiinankaali - parhaiten. 

Ruokasalaatin seurana maistuvat nakit, bratvurstit ja muutkin makkarat. Maistuva arkiruoka ja saunaillan iltapala.