« Takaisin

Viikonlopun aamiainen



Viikonloppuna tekee mieli hemmotella astetta paremmalla aamupalalla ja mukavammalla kattauksella. Perusaineista saa pienellä vaivalla houkuttelevamman, kun asettelee osat ruokailijoille valmiiksi. Kun komponentteja on riittävästi, jokaiselle löytyy suosikit.

Ainekset

  • pekonia
  • isoa paahtoleipää
  • öljyä voiteluun
  • pieniä/keskikokoisia kananmunia
  • suolaa
  • tomaattia
  • kurkkua
  • salaattia
  • juustoa
  • hilloa
  • omenaa tai jotain muuta hedelmää

Pekonin ja paahtoleipien valmistelu

  1. Uuni kuumenemaan 160 asteeseen
  2. Laita pekonit uunipannulle vierekkäin (kuvasta poiketen pekonit omalle pannulle). 
  3. Voitele paahtoleivät kevyesti öljyllä, pullasuti auttaa voitelussa
  4. Tee muotilla/lasilla reikä paahtoleipiin
  5. Laita pekonit uuniin. Niiden kypsyminen vie n 5 min kauemmin kuin kananmunien.
  6. Mini brushettat: Laita muotista saatujen pienten leipien päälle pieniksi pilkottua tomaattia. Lisää päälle juustoraastetta. Vinkki: jätä osa pyöreistä leivistä ilman päällistä ja lisää lautasella paahtuneelle leivälle hilloa.
  7. Paahtoleivät: Lisää kananmuna paahtoleivän keskelle varovasti. Ripottele hieman suolaa kananmunien päälle.
  8. Laita paahtoleivät varovasti uuniin, jottei kananmuna karkaa leivän alle
  9. Jos käytössäsi on kiertoilmauuni, laita kiertoilma käyntiin
  10. Kananmunat kypsyvät n 12 minuutissa siten, että keltuainen on vielä kostea. Kypsymistä voi kokeille tönäisemällä uunipeltia hieman ja lopuksi pikkuhaarukalla.

Annokseen tuovat raikkautta tuoreet vihannekset. Sillä aikaa, kun pekonit ja paahtoleivät kananmunilla kypsyvät uunissa, voit lisätä lautaselle vihreät. Salaatti, kurkku ja tomaatti toimivat aina.

Pieni makea herkku mahtuu samalle lautaselle. Paloittele valitsemasi hedelmät annoksiin valmiiksi. Laita hillosilmä paahdetun pyöreän leivän päälle.

Tarjoile kahvin/teen ja kotimaisen marjamehun kanssa.

Makutakuu!