« Takaisin

Blinit tunnissa



Blinien nälkä voi yllättää yhtäkkiä ja kaikki seuraavaan päivään kypsyttelyä vaativat taikinat tuntuvat epämukavilta. Siksi takataskussa on hyvä olla plan B pahimpaan blinin nälkään. Tällä reseptillä saat kuohkeat ja maultaan hyvät blinit lautaselle jopa tunnissa. Koska taikinaa ei hapateta yön yli, on blinien maku aloittelijallekin sopivan mieto.

Ainekset 16 pikkuletun kokoiseen bliniin

  • 2 dl kermaviiliä (normaalirasvainen)
  • 1 tl sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 0,75 dl maitoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna vatkattuna

Taikinan tekeminen

  1. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen sokeri, kuivahiiva ja tattarijauhot
  2. Anna seisoa huoneenlämmössä kannen alla 0,5-1 h kunnes taikina on noussut
  3. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito ja suola, sekoita
  4. Lisää lopuksi vatkattu kananmuna kevyesti sekoittamalla

Paistaminen

  1. Laita lettupannuun sormenpään kokoinen voinokare jokaiselle blinille
  2. Annostele taikina pannulle
  3. Paista blinejä keskilämmöllä, kunnes blini on päältä hieman hyytynyt ja käännä. Lisää voinokare myös toisen puolen alle

Blinit paistetaan reilussa voissa. Voita on riittävästi, kun näet sen kuplivan paiston aikana blinin reunoilla. Kun käytät paistaessa riittävästi voita, et tarvitse enää voisulaa valmiiden blinien päälle.

Kokoa blinit tarjolle lämmitettyyn astiaan tai annostele valmiiksi lautasille. Päälle smetanaa, mätiä, sipulia ja ripaus mustapippuria. Koristele halutessasi tillillä tai ruohosipulilla

Blinin päälle sopivat myös kaloista ja äyriäisistä valmistetut tahnat. 

Ylijäänyt taikina säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin voit jatkaa vastapaistettujen blinien herkuttelua. Jauhot turpoavat säilytyksessä, joten taikina saattaa tarvita tilkan maitoa seuraavana päivänä.

Makutakuu!