« Takaisin

Gratinoidut kampasimpukat

Kaverini Arin vinkkaama gratinoitujen kampasimpukoiden resepti, joka on alun perin julkaistu lehdessä (varmistusta lehdestä ei löytynyt). 

Keitä ensin simpukat liemessä:

  • 12 kampasimpukkaa (ilman mätiä)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1/2 kalaliemikuutio

Lisää päälle kuorrutus ja gratinoi uunissa:

  • 1 dl kokoon keitettyä lientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 keltuaista
  • sitruunamehua
  • 1 tl Maizenaa
  • 25 g voita
  • sahramia
  • suolaa
  • pippuria
  • vastaraastettua parmesaania
  1. Mittaa vesi, valkoviini ja kalaliemikuutio pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, Keitä kampasimpukoita kahdessa erässä 1-2 minuuttia. Nosta simpukat valumaan talouspaperin päälle. Säästä liemi.
  2. Siivilöi liemi ja keitä sitä kokoon, kunnes jäljellä on 1 dl. Sekoita kerma, keltuaiset ja Maizena keskenään. Kuumenna kastike hiljalleen kiehuvaksi. Nosta pois levyltä ja lisää voi nokareina. Mausta kastike sitruunamehulla, sahramilla, suolalla ja pippurilla.
  3. Pane kolme kampasimpukkaa pieneen uunin kestävään vuokaan tai lautaselle. Jaa päälle kastike ja ripottele pinnalle vähän raastettua parmesaania. Gratinoi simpukoita 225 asteisessa uunissa, kunnes kastike saa hieman väriä.
  4. Koristele simpukka-annos halutessasi muutamalla timjaminlehdellä ja sahramilla.

Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita, sulata ne hitaasti jääkaapissa. Joskus kohdalle osuu erikoisen isoja kampasimpukoita, jolloin alkupalaksi riittää kaksi per nenä.

Valkoviinin voi korvata kuohuviinillä tai samppanjalla.