« Takaisin

Kaksi kasvislisuketta uunissa



Samalla kertaa uunissa valmistuu kaksi kasvislisuketta. Gratinoidut kasvikset ovat uunissa vähän pidempään ja ehdit sillä aikaa valmistella paprikalisukkeen uunikuntoon. Näiden kanssa sopii kana- tai lihapitoinen proteiini. Tuhdisti maustettu porsaankyljys on erinomainen valinta tähän makumaailmaan.

Gratinoidut kasvikset neljälle:

  • 1 pienehkö romanesco-kaali
  • 3 porkkanaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • ripaus Poppamies Hot Barbeque Rub -mausteseosta
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • pinnalle juustoraastetta
  1. Huuhtele ja paloittele kasvikset. Asettele ne suht tiiviisti uunivuokaan.
  2. Ripottele Hot Barbeque Rub, mustapippuri ja suola kasvisten päälle
  3. Sekoita kulhossa maito, kerma ja vehnäjauho, kaada kasvisten päälle
  4. Raasta juusto ja lisää sitä maun mukainen kerros pinnalle
  5. Paista 200 asteessa noin 30 min

Hunajaiset ramiro-paprikat neljälle:

  • 2 ramiro-paprikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  1. Huuhdo ja paloittele ramiro-paprika, laita palat pieneen uunivuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, hunaja, mustapippuri ja suola
  3. Sekoita ja laita uuniin
  4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20 min. Sekoita paistosta kerran kypsennyksen  aikana

Romanesco-kaali, ramiro-paprika, porkkana ja kevätsipuli ovat maultaan mietoja. Siksi ne sopivat useimpien makumaailmaan. Lisukkeina parhaimmillaan, jos proteiinissa on potkua.

Reseptissä käytettiin oranssia ramiro-paprikaa. Punainen sopii maultaan ihan samalla tavalla ja väriltään jopa paremmin.

Proteiinivinkkinä tuhdisti maustettu porsaankyljys, jonka reseptiin pääset tästä.

Makutakuu!