« Takaisin

Perunaletut



Perunamuusista saa helposti maistuvan ja vähän erilaisen lisukkeen lihalle, kalalle tai makkaroille. Perunaletut valmistuvat todella nopeasti, jos muusia on jäänyt sopivasti yli edellisestä ruokailusta. Aineet sekoitetaan ja paistetaan letuiksi, sitten ääntä kohti!

12 lettua

  • 4 dl perunamuusia
  • 2 kananmunaa
  • 1,5-2 dl juustoraastetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • paistamiseen voita
  1. Sekoita muusi, kananmunat, juustoraaste, vehnäjauho ja suola
  2. Paista letut voissa
  3. Tarjoile lämpiminä

Juustoksi sopii voimakas cheddar tai parmesan. Toki muutkin juustot passaavat.

Jauhon määrä riippuu perunamuusin paksuudesta. Ensimmäisen letun paistossa huomaat, josko jauhoja tarvitaan lisää - lettu hajoaa käännettäessä.

Lettupannu on oiva apuväline. Letut pysyvät mukavasti kasassa ja tarjolle päätyy samankokoisia tarjottavia.

Perunalettuja voi käyttää myös alkupaloina, kun päälle lisää esim. kalatahnaa.

Kuvassa näkyvien perunalettujen ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!