« Takaisin

Pekonipavut

Pavut, joita muutama vuosikymmen sitten käytettiin yleisesti, ovat palanneet ruokapöytään. Kun ne kypsentää oikein, jää mukavasti purutuntumaa ja papujen maku on parhaimillaan. Herkullinen lisäke pihveille ja lohelle.

  • 300 g papuja
  • 0,5 l vettä
  • 0,5 pkt (noin 85 g) pekonia
  1. Lisää pavut kiehuvaan veteen ja keitä ne
  2. Jäähdytä pavut kylmässä vedessä
  3. Leikkaa pekoni pieniksi siivuiksi/paloiksi ja paista se puolikypsäksi pannulla
  4. Lisää pavut pekonin joukkoon ja paista kypsiksi (al dente) napakalla lämmöllä
  5. Tarjoile

Keitä tuoreita papuja 10 min ja pakastepapuja pussin ohjeen mukaan - yleensä muutama minuutti.

Pekonin tilalla voi käyttää savustettua siansivua, speckiä.

Kokeile pekonipapuja chateaubriandin kanssa. Ohjeeseen pääset tästä!