« Takaisin

Riisilisuke porkkanoilla

Tavallinen pitkä riisi maistuu monin verroin paremmalta, kun sen valmistaa risottotyyliin. Tällä kertaa riisiin lisättiin porkkanoita antamaan makua ja iloista väriä.

  • riisiä
  • sipulia
  • voita
  • vettä
  • porkkanoita
  • suolaa
  1. Mittaa riisi kattilaan. Lisää pienennetty keskikokoinen sipuli/kahden henkilön annos - neljälle hengelle siis 2 keskikokoista sipulia.
  2. Lisää kattilaan voita sen verran, että riisit ja sipuli voidaan kuullottaa. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää vesi ja keitä riisit puolikypsiksi.
  4. Valmistele porkkanat riisien kiehumisen aikana. Yksi keskikokoinen porkkana riittää kahden hengen riisimäärään. Lohko porkkanat noin samankokoisiksi ja lisää kattilaan.
  5. Tarkista vesimäärä ja keitä riisit kypsiksi. Porkkanakuutiot kypsyvät samalla.

Makutakuu!