« Takaisin

Porkkanalaatikko



Porkkanalaatikko on suomalaisen joulupöydän vakiovieras. Alusta loppuun asti itse tehty porkkanalaatikko maistuu tietysti parhaalle!

  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 7 dl maitoa
  • 800 g kuorittuja porkkanoita
  • 1 tl suolaa (reilu)
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2-3 kananmunaa
  • 1 rkl voita
  • korppujauhoja
  1. Keitä riisi aluksi vedessä ja lisää maitoa vähitellen nesteen imeytyessä. Puuro on valmista, kun riisit ovat suht pehmeitä. Laita puuro sivuun jäähtymään.
  2. Kuori porkkanat ja paloittele muutaman sentin paloiksi. Keitä porkkanat kattilassa, jossa on pari senttiä vettä pohjalla. Kun porkkanat ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella. Pieni vesimäärä helpottaa soseuttamista - se mitä kattilassa on jäljellä.
  3. Yhdistä porkkanat riisipuuroon. Lisää suola ja pippuri. 
  4. Jäähdytä ennen kuin lisäät kananmunat. Sekoita.
  5. Voitele uunivuoka.
  6. Lisää valmis seos vuokaan. Seos on sopivaa, kun se näyttää löysältä puurolta.
  7. Laita voi pinnalle pieninä nokareina. Ripottele lopuksi päälle korppujauhoa.
  8. Paista 200 asteessa noin 1 tunti.

Vinkki: Tee joulupuuroa reilusti. Ylijääneellä puurolla oikaiset puolet valmistusajasta ja vaivasta. Lisäät vain puuroon keitetyt + soseutetut porkkanat, kananmunat ja pippurin. Suola kannattaa tarkistaa erikseen. Porkkanaa saa olla mieluummin enemmän kuin vähemmän. Tarkoitus on tehdä porkkanalaatikkoa, ei kellertävää riisipuuroa.

Oikeastaan on hassua, että meille riittää kerta vuodessa tätä maukasta lisuketta...