« Takaisin

PannupuikulatPuikulaperunoista voi tehdä vain hyviä lisukkeita. Puikuloiden maku on ainutlaatuinen ja sopii kaikkiin perunan käyttötarkoituksiin. Käsittely on helppoa ja kypsennys nopeaa. Pannupuikulat on erittäin kätevä tapa valmistaa perunalisuke.

  • perunoita
  • vettä
  • voita
  • suolaa
  1. Harjaa perunat. Viipaloi kuorimattomat perunat ja laita ne paistinpannulle/kasariin.
  2. Lisää vettä pohjalle 1-2 cm. Lisää kohtuudella voita (esim. 4 hlön perunat, 30 g voita). Tarkoitus on hauduttaa perunat vesi-voissa. Lisää suola.
  3. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla hauduttaen. Kääntele perunoita välillä kauhalla. Tarkista samalla nestemäärä. Lisää tarvittaessa vettä ja/tai voita.

Pannupuikulat voi myös kypsentää osin ilman kantta ja käyttämällä enemmän voita. Tällöin lopputuloksena on rapeammat puikulasiivut. Käyttötarkoituksesta riippuen voi vaihdella kypsennystapaa. Jos pääpaino on vesihaudutuksessa, tarjolla voi olla kastiketta. Jos pääpaino on voipaistossa, kastiketta ei välttämättä tarvita.

Parhaiten kypsentäminen onnistuu pinnoitetussa kasarissa tai korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa. Isompaa määrää kypsennettäessa pinnoitettu wok-pannu on osoittautunut sopivaksi valmistusastiaksi.

Toisessa kuvassa puikulat on tarjolla poron ulkofileen kanssa, minkä ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!