« Takaisin

Timjamiporkkanat

Porkkana on maukas ja edullinen lisuke. Lisäksi se tuo iloisella värillään piristystä lautaselle. Timjamilla kevyesti maustetut porkkanat sopivat lisukkeeksi niin kalalle kuin lihallekin. Nopea ja helppo valmistaa.

  • porkkanoita
  • vettä
  • voita
  • suolaa
  • timjamia
  1. Kuori porkkanat. Yksi iso porkkana riittää kahden hengen lisukkeeksi. Lohko noin samankokoisiksi ja laita kattilaan. Pinnoitettu kasari sopii erityisen hyvin, koska lopussa porkkanat pyöräytetään voissa.
  2. Lisää vettä pohjalle 1-2 cm. Kypsennä porkkanat miedolla lämmöllä kannen alla hauduttaen. Tavoitteena puolikypsät porkkanat. Tarkista välillä samalla nestemäärä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tavoitteena on kypsentää porkkanat pienessä vedessä siten, että keitinvesi on lähes haihtunut porkkanoiden ollessa puolikypsiä.
  3. Kaada ylimääräinen vesi pois. Lisää nokare voita, suola ja hieman timjamia. Sekoita ja laita kannen alle odottamaan viimeistelyä.
  4. Kuumenna porkkanat reilulla lämmöllä nopeasti juuri ennen tarjoilua siten, että voi sulaa ja mausteet + suola sekoittuvat tasaisesti. Voissa pyöräyttäminen lisää myös hienon kiillon.

Makutakuu!