« Takaisin

Puikulamuusi

Puikulaperuna on erittäin maukas ja nopeasti kypsyvä. Onneksi puikulan saatavuus on nykyisin hyvä ja sitä löytyy lähes kaikista kaupoista. Puikulasta saa parhaan perunamuusin!

  • perunoita
  • vettä
  • maitoa
  • suolaa
  • voita
  1. Kuori perunat. Lohko ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä pohjalle 1-2 cm. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla hauduttaen. Tarkista välillä samalla nestemäärä. Lisää tarvittaessa hieman. Tavoitteena on kypsentää perunat pienessä vedessä siten, että keitinvesi on lähes haihtunut perunoiden ollessa kypsiä.
  3. Murskaa perunat perunasurvimella.
  4. Lisää maito ja suola, sekoita. Lisää voi, sekoita.

Makutakuu!