« Takaisin

Kasvisgratiini



Vanha ja välillä unohdettu gratinoitu kukkakaali-parskakaali-porkkanavuoka ansaitsee  noston myös tämän päivän lisukkeeksi. Kasvisruoan ystäville tämä on jo sellaisenaan valmis kattaus. 

Vain muutama raaka-aine:

  • 1 parsakaali
  • 1 kukkakaali
  • 2 isoa porkkanaa
  • 3 dl maitoa
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g maustettua tuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • pinnalle juustoraastetta
  1. Huuhtele ja viipaloi kasvikset. Asettele ne suht tiiviisti uunivuokaan.
  2. Laita kattilaan maito ja vehnäjauho, sekoita kevyesti. Lisää tuorejuusto ja suola. Kiehauta ja sekoita samalla. Kaada kasvisten päälle. Gratiinia tarvitaan niin paljon, että kasvikset lähes peittyvät. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.
  3. Raasta juusto lisää sitä maun mukainen kerros pinnalle
  4. Paista 220 asteessa 35-40 min

Gratiinissa voi mainiosti käyttää useampaa tuorejuustoa. Jääkaappi tyhjäksi teemalla tähän on käytettiin noin puolet valkosipuli- ja puolet ruohosipulituorejuustoa.

Seuraksi sopivat porsaanliha ja makkarat.