« Takaisin

Runskat



Runskat muistuttavat Runebergin torttuja, mutta joka vuotiseen 'paras ja oikeimmin leivottu torttu' -kisaan näitä ei ole tarkoitettu. Muffinssivuoassa Runskasta tulee sopivan kokoinen pieneen herkutteluun. Tuoreena näitä tosin menee helposti useampikin :) 

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl omenasosetta
  • Vadelmahilloa
  • Sokerikuorrutetta
  1. Vatkaa voi ja sokeri
  2. Lisää kananmunat ja sekoita
  3. Sekoita kuivat aineet eri astiassa: mantelirouhe, korppujauho, vehnäjauho ja leivinjauhe
  4. Lisää kuivat aineet kääntelemällä voi-sokeri-kananmuna -seokseen.
  5. Lisää omenasose, sekoita.
  6. Jaa taikina uunipannulle aseteltuihin muffinssivuokiin. Tarvitset 18-20 vuokaa.
  7. Paista 10-15 min 200 asteessa. Kun reunoissa/päällä hieman ruskeaa, varmista kypsyys tikulla.
  8. Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja sokerirenkaalla.

Ohjetta on helppo monistaa ja myös puolittaa. Jos teet kaksinkertaisen annoksen, omenasosepaketti menee kokonaan. Tortut voi pakastaa ilman koristeita.

Ohjeella on joka vuosi tehty Runskia Famun keittiössä vuodesta 1998.

Reseptin taustat Famun blogissa.