« Takaisin

Omenapiirakka



Omenapiirakka kruunaa kahvihetken! Kakkumaisen taikinan ja omenoiden yhdistelmä sulaa suussa. Todella helppo tehdä ja onnistuu aina. Suht pienessä vuoassa tästä piirakasta tulee mehukkain. 

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

 Pinnalle:

  • 3-4 omenaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  1. Kuori omenat ja viipaloi lohkoiksi. Voitele ja jauhota vuoka.
  2. Sulata voi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää jauhot ja rasva vuorotellen, kääntele varovasti muna-sokerivaahtoon.
  5. Laita taikina vuokaan. Lisää päälle omenat. Ripottele sokeri ja kaneli.
  6. Paista 175 asteessa noin 30 min, kunnes hieman ruskea pinnalta ja ei tartu tikkuun

Kuvissa näkyvän kakkuvuoan koko on 1,2 litraa.

Kolme ensimmäistä kuvaa näyttää lopputuloksen, kun omenaviipaleet on asetettu pinnalle. Omenaviipaleet voi asettaa päälle myös pystyyn, jolloin piirakkapohjasta tulee astetta kosteampi. Makuasia haluaako viipaleet pystyyn vai lappeelleen, lopputulos poikkeaa hieman.

Joidenkin mielestä omenapiirakkaa ei voi syödä ilman vaniljakastiketta. Jos kuulut tähän joukkoon, nappaa kaupasta valmiskastike tai tee itse.

Reseptin taustat Famun blogissa.