« Takaisin

Tulinen tomaattihillo

Tulisen tomaattihillon ohje on suora kopio Dansuccerin ohjeesta, joka on osoittautunut helppotekoiseksi ja sillä saa sopivasti napakan makuista hilloa.

Ainekset

  • 800 g tomaatteja TAI 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
  • 400 g punaisia paprikoita
  • 4–6 punaista chiliä (mietoja)
  • 6–8 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ja näin se tehdään:

  1. Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. 
  2. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. 
  3. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Pidennä erittäin kypsien tuoreiden tomaattien keittoaikaa.

Paprikat kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi.

Ohjeessa mainittu chilin määrä on suurehko. Jos käyttää mietoja chilejä, määrä on ok. Jos käyttää tulisia, 2-3 riittää. Parhaiten omaan makuun sopivan chilien määrän saa selville maistamalla hilloa chilien lisäämisen jälkeen. Lisää ensin esim. puolet määrästä ja jatka lisäämistä jos tarpeen. Maku saa olla täpäkkä, koska hilloon lisätään vielä etikka ja sokeri.

Erinomainen lisuke kanalle, lihalle, makkaroille.... Tähän jää koukkuun :)