« Takaisin

Mustikkahillo vadelmasattumilla

Mustikat ja vadelmat kypsyvät samaan aikaan. Siksi on luonnollista yhdistää näitä kahta mahtavanmakuista marjaa samaan hilloon. Nyt käsillä oli enemmän mustikoita ja vain ripaus vadelmia. Näistä syntyikin mukava mustikkahillo, jossa on vadelmaa vain mausteena.

Noin 1,3 litraa valmista hilloa:

  • 900 g mustikoita
  • 100 g vadelmia
  • 2 rkl vettä
  • 250 g sokeria
  • 250 g hillosokeria
  • Atamonia purkkien huuhteluun
  1. Huuhtele puhtaat purkit kiehuvalla Atamon-nesteellä (ohje pussissa/pullossa)
  2. Laita kaikki marjat isoon kattilaan.
  3. Lisää vesi ja lämmitä kunnes hieman höyryyntyy.
  4. Lisää sokerit ja keitä noin 10 min
  5. Kuori päälle kertynyttä vaahtoa lusikalla
  6. Purkita kuumana.

Atamon on säilöntäaine, jota voi käyttää purkkien huuhteluun ja lisätä hilloon. Useimmiten riittää purkkien huuhtelu, koska hillot säilytetään jääkaapeissa. Pienissä purkeissa hillo säilyy parhaiten, koska ne käytetään avaamisen jälkeen nopeasti. Harkintasi mukaan voit jättää Atamonin kokonaan pois, käyttää vain purkkien huuhteluun tai lisätä myös hilloon.

Vadelmat menevät pieniksi paloiksi keittäessä ja samalla maustavat hillon tasaisesti.

Hillo- ja taloussokerin sääntö 'puolet ja puolet' tuottaa mukavan paksua hilloa, joka ei kuitenkaan ole marmeladimaisen tiukkaa. Sokerin suhteita voi muuttaa. Jos hillosta haluaa vähemmän makeaa, 10 % vähennys sokerimäärässä jo tuntuu.

Hillokattilan luota ei kannata poistua. Hillo kuohuu helposti yli laidan.

Vaahto suositellaan yleensä kuorittavaksi pois. Katastrofia ei taida tapahtua, jos vaahtoa kuorii vain osin tai ei ollenkaan. Kattilassa on marjoja ja sokeria. Samoja aineita syödään raakana ja pakasteesta ilman mitään erottelua.

Tee tarvittaessa useampi hillosatsi, nämä purnukat ovat mieluisia tuliaisia. 

Makutakuu!