« Takaisin

Mansikkahillo

Kotitekoinen mansikkahillo päihittää teolliset tuotteet mennen tullen. Omaan hilloon saa säilöjän kädenjäljen, kun säätää sokereiden suhteita ja määrää. Tällä ohjeella saat hillosta mukavan paksua, mutta ei kuitenkaan marmeladia.

Noin 2,5 litraa valmista hilloa:

  • 2 kg mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 500 g sokeria
  • 500 g hillosokeria
  • Atamonia purkkien huuhteluun
  1. Huuhtele puhtaat purkit kiehuvalla Atamon-nesteellä (ohje pussissa/pullossa)
  2. Poista mansikoiden kannat ja laita mansikat isoon kattilaan.
  3. Lisää vesi ja lämmitä kunnes hieman höyryyntyy.
  4. Lisää sokerit ja keitä noin 10 min
  5. Kuori päälle kertynyttä vaahtoa lusikalla
  6. Purkita kuumana.

Atamon on säilöntäaine, jota voi käyttää purkkien huuhteluun ja lisätä hilloon. Useimmiten riittää purkkien huuhtelu, koska hillot säilytetään jääkaapeissa. Pienissä purkeissa hillo säilyy parhaiten, koska ne käytetään avaamisen jälkeen nopeasti. Harkintasi mukaan voit jättää Atamonin kokonaan pois, käyttää vain purkkien huuhteluun tai lisätä myös hilloon.

Isot mansikat voi paloitella, pienet menevät hillossa mukavasti sekaisin sellaisenaankin.

Hillo- ja taloussokerin sääntö 'puolet ja puolet' tuottaa mukavan paksua hilloa, joka ei kuitenkaan ole marmeladimaisen tiukkaa. Sokerin suhteita voi muuttaa. Jos hillosta haluaa vähemmän makeaa, 10 % vähennys sokerimäärässä jo tuntuu.

Hillokattilan luota ei kannata poistua. Mansikkahillo kuohuu helposti yli laidan.

Vaahto suositellaan yleensä kuorittavaksi pois. Katastrofia ei taida tapahtua, jos vaahtoa kuorii vain osin tai ei ollenkaan. Kattilassa on mansikoita ja sokeria. Samoja aineita syödään raakana ja pakasteesta ilman mitään erottelua.

Tee tarvittaessa useampi hillosatsi, nämä purnukat ovat mieluisia tuliaisia. 

Makutakuu!