« Takaisin

Päärynähillo



Pienen pienet, mutta herkulliset, oman puun päärynät päätyivät hilloksi. Pienellä maustamisella saa hienostuneen vivahteen. Hillo sopii muun muassa paahtoleiville ja juustojen kylkeen. 

Litra valmista hilloa:

  • 1 kg pilkottuja päärynöitä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 tl neilikkajauhetta (niukka mitta)
  1. Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele päärynälohkot kattilaan.
  2. Lisää vesi ja sokeri. Keitä 5-10 min kunnes päärynät pehmenevät.
  3. Murskaa päärynät muussisurvimella, jätä purutuntumaa
  4. Lisää hillosokeri, limen mehu ja neilikkajauhe. Kiehauta.
  5. Purkita kuumana.

Kotimaiset päärynät eivät välttämättä ole kovin makeita, joten sokeria tarvitaan suht paljon. Jos päärynäsi on makeaa lajia, voit pienentää sokerimäärät puolella desillä.

Monissa päärynähillo-ohjeissa neuvotaan ajamaan hillo soseeksi esim. sauvasekoittimella. Tässä ohjeessa ehdotetaan jättämään päärynäpalat näkyviksi ja suussa tuntuviksi.

Valmista hilloa maistaessa miettii ainoastaan, että olisipa ollut suurempi päärynäsato!