« Takaisin
Päärynähillo
Pienen pienet, mutta herkulliset, oman puun päärynät päätyivät hilloksi. Pienellä maustamisella saa hienostuneen vivahteen. Hillo sopii muun muassa paahtoleiville ja juustojen kylkeen.
Litra valmista hilloa:
- 1 kg pilkottuja päärynöitä
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 dl hillosokeria
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl neilikkajauhetta (niukka mitta)
- Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele päärynälohkot kattilaan.
- Lisää vesi ja sokeri. Keitä 5-10 min kunnes päärynät pehmenevät.
- Murskaa päärynät muussisurvimella, jätä purutuntumaa
- Lisää hillosokeri, limen mehu ja neilikkajauhe. Kiehauta.
- Purkita kuumana.
Kotimaiset päärynät eivät välttämättä ole kovin makeita, joten sokeria tarvitaan suht paljon. Jos päärynäsi on makeaa lajia, voit pienentää sokerimäärät puolella desillä.
Monissa päärynähillo-ohjeissa neuvotaan ajamaan hillo soseeksi esim. sauvasekoittimella. Tässä ohjeessa ehdotetaan jättämään päärynäpalat näkyviksi ja suussa tuntuviksi.
Valmista hilloa maistaessa miettii ainoastaan, että olisipa ollut suurempi päärynäsato!