« Takaisin

Halloween erikoinen: Pallosilmän kalaleivät

Halloween erikoinen, Pallosilmän kalaleivät, sopii alku-, väli ja iltapalaksi. Maukas kokonaisuus yhdistettynä yllättävään ulkonäköön tekee hauskan kontrastin. Aloittaessa ei tiedäkään saavansa jotain oikeasti hyvää... Mukava koko perheen tekeminen, jokainen voi laittaa luovuutensa liikkeelle koristellessaan leipiä.

8-10 kpl leipiä

  • Saaristolaisleipää
  • 200 savulohta perattuna
  • 0,75-1 dl majoneesia
  • 0,5 dl creme fraichea
  • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1-2 rkl silputtua tilliä
  • ¼ tl sitruunapippuria
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 0,5-1 tl sokeria
  • Ripaus suolaa
  • Noin 1 tl keltaista elintarvikeväriä
  • Päälle herneitä ja pari ruohosipulinvartta
  1. Tee kastike lisäämällä kulhoon 0,75 dl majoneesia, creme craiche, silputtu ruohosipuli ja tilli, sitruunapippuri, sitruunanmehu sekä 0,5 tl sokeria. Sekoita.
  2. Perkaa savulohi ruodottomaksi ja lisää kastikkeen päälle.
  3. Lisää elintarvikeväri.
  4. Sekoita kevyesti kääntelemällä.
  5. Maista. Viimeistele tarpeen mukaan:
    • Majoneesia, jos lohitahna on liian tiukkaa
    • Keltaista väriä, jos väri liian hailakka
    • Suolaa
    • Mausteita
  6. Levitä valmis lohitahna leiville.
  7. Koristele hienosti tai hirviömäisesti.

Samalla reseptillä saa hyvää lohitahnaa ympäri vuoden käytettäväksi, kun jättää keltaisen värin pois.

Aina ei tarvita 200 g kalaa, pienempi parin leivän tahna syntyy jo 50 grammasta. Savulohi antaa hyvän maun, mutta tahna onnistuu toki myös uunilohesta. Lohitahna onkin mitä mainioin tapa käyttää jäljelle jääneet kalapalat.