« Takaisin

Rasvattomat sipsit



Sitä niin ihminen toivoo, että rasvaton ruoka maistuisi hyvältä.....

Ostin kerran verkkokaupasta niin paljon leivontatarvikkeita, että sain kylkiäisenä muovisia härpättimiä rasvattomien sipsien valmistukseen. Toimin pakkauksen ohjeen mukaan:

  • siivutin kuoritut perunat 1 mm paksuiksi sillä erittäin vaarallisella mandoliinilla
  • asettelin hetken kuivaneet perunasiivut yhteen kerrokseen muovisen härpättimen eli reiällisen tarjottimen päälle
  • kuumensin mikrossa ohjeen mukaan kahdessa kerroksessa 4 min. aika ei riittänyt, lisäsin 2 min. sitten jatkoin vain yhdellä tarjottimella lisää 2 min
  • perunasiivut ruskistuivat ja lopetin het, koska näytti että ruskeasta palaneeksi tapahtuu hetkessä

Sitten tarjottimellinen sipsejä kulhoon - kuva. Niin kulho on tosiaan Aino Aalto -sarjan jälkiruokakulho. Siitä tarjottimellisesta tuli melkein yksi jälkiruokakulhollinen sipsejä!

Suolasin sipsit heti lämpimänä. Ei käynyt kuten popcorneissa. Suola nimittäin meni suoraan kulhon pohjalle. Ei tarttunut millään sipsiin. Ei kai, kun ei ole rasvaa pinnassa. Valmistin siis huipputervellisiä sipsejä - täysin ilman rasvaa ja suolaa!

Maistamaan. Eivät maistu miltään. Eivät edes hyvälle puikulaperunalle, josta sipsit viipaloin. Dippi avuksi. Jos uittaa majoneesissa, voi jo syödäkin.... Mutta samalla taitaa hävitä ajatus terveellisistä sipseistä.

Härpättimet on nyt laitettu kiertoon. Tulipa todistettua jälkeen kerran, että rasvaton ruoka ei maistu miltään.