« Takaisin

Halloween erikoinen: Mustaa magiaa ja matomuussia



Halloween erikoinen, musta makkara pääosassa. Anteeksi kaikki tamperelaiset - teidän paikallisherkkunne istuu myös Halloweenin kauhuteemaan. Matomuusi, verikastike ja homeiset leivät täydentävät kokonaisuuden. Tästä annoksesta on ryppyotsaisuus kaukana!

Mustaan magiaa neljälle:

  • 600-800 g mustaa makkaraa
  • hieman voita paistamiseen
  1. Lämmitä mustat makkarat paistinpannulla. Isompi määrä kypsyy kannen alla tai uunissa. 

Matomuusia neljälle:

  • 500 g porkkanoita kuorittuna
  • 200 g perunoita kuorittuna
  • vettä
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • muutama vihreä kasviksen osa esittämään matoja
  1. Pilko porkkanat ja perunat noin samankokoisiksi lohkoiksi. Laita kattilaan ja lisää pohjalle pari senttiä vettä. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kypsiä.
  2. Tarkista vesimäärä. Soseutukseen tarvitset vähän vettä, useat desit ovat liikaa. Kaada turhat pois. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi muusiksi.
  3. Lisää kerma ja voi. Viimeistele sauvasekoittimella.
  4. Tarjoiluvaiheessa lisää madot. Kuvassa pieniä osia parsakaalista.

Verikastike:

  • Puolukkahilloa sauvasoseella kevyesti soseutettuna. Puolukan osia eli hyytymiä saa jäädä.

Homeiset leivät:

  • Paahtoleipä tms. vaalean leivän viipaleita.
  • Koskenlaskija sulatejuustoa
  • Tarvittaessa hiven vihreää kasvista
  • Pestoa viimeistelyyn
  1. Leikkaa viipaleet leivästä. Jos kovin höttöistä leipää, paahda hieman, jotta pysyy paremmin mallissaan. Poraa omenaporalla muutamia reikiä jokaiseen palaan.
  2. Leikkaa juustosta noin leivän paksuinen viipale. Ota siitä omenaporalla paloja.
  3. Laita juustot leivän aukkoihin. Purista juustoa sormien välissä päältä ja alta hieman, niin pysyy paikoillaan. Jos käytät paprikasulatejuustoa, homeen väri löytyy vihreistä paprikakohdista. Maustamattoman Koskenlaskijan pinnalle voit lisätä vihreää esim parsakaalista, ruohosopipulista tai persiljasta.
  4. Lisää hieman pestoa antamaan homeisen vihreää väriä leivän pinnalle.