« Takaisin

Paprikakanaa pastalla



Ihanan mausteinen paprikakana syntyy muutamasta ainesosasta. Pastaksi valittiin tiheästi kierretty fusilli, joka toimii kastikkeen kanssa loistavasti. Kun raaka-aineissa on muutama loistotuote, lopputulos on suorastaan herkullinen!

Ainekset neljän hengen ruokaan:

  • 400 g pastaa, Lo Molisana fusilli
  • 500 g kanafileitä
  • 2 rkl Chicken Cajun -mausteseosta (maahantuoja Poppamies, valmistaja Kryddhuset) 
  • 200 g pilkottua (mini)paprikaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 pkt eli 200 g maustamaton tuorejuusto (Valio)
  • suolaa pastan keitinveteen
  • öljyä kanojen paistamiseen ja paprikoiden kuullottamiseen
  1. Viipaloi kanafileet noin nugetin kokoisiksi paloiksi
  2. Paista kanapaloihin pinnat 2-3 erässä nopeasti kuumassa öljyssä ja nosta ne odottamaan kattilaan. Mausta kanat Chicken Cajun -mausteseoksella.
  3. Laita pasta kiehumaan miedosti suolattuun keitinveteen (esim. 1 tl). Keittoaika on ohjeen mukaan 11 min, jolloin saat napakkaa al denteä. Jatka pari minuuttia, jos haluat lisää kypsyyttä - pasta on silloinkin mukavasti al dente.
  4. Pilko paprikat pieniksi ja kuullota ne öljyssä, kuullota pari minuuttia minuuttia
  5. Lisää pieneksi pilkotut valkosipulit ja kuullota paprikoiden joukossa pari minuuttia
  6. Lisää vesi ja kiehauta kastike kuumaksi
  7. Lisää maustuneet kanapalat, hunaja ja tuorejuusto
  8. Hauduta kastiketta muutama minuutti eli kunnes pastat ovat kypsiä
  9. Valuta pastasta ylimääräinen vesi pois ja kasaa annokset

Kastikkeen valmistusastiaksi sopii iso kannellinen paistokasari tai wokkipannu.

Tämän ruuan tekee herkulliseksi muutama komponentti. Pasta on ensiluokkaista! Sen rakenne ja maku poikkeaa selvästi edukseen peruskuivapastoista. Paprikaa pitää olla riittävästi ja monivärisillä minipaprikoilla ruokaan saa mukavia väripilkkuja. Kastikkeen maun viimeistelevä Chicken Cajun -mausteseos on huikean hyvä. Sen kanssa ei voi muuta kuin onnistua.

La Molisana pastat on valmistettu parhaista jauholaaduista, tässä tapauksessa ensiluokkaisesta durum-vehnäjauhosta. La Molisana puristaa kaikki pastat prossiterällä, jolloin pastan pinta tulee karkeaksi. Tämä on loistava ominaisuus kastikkeiden kannalta. Pasta sekä imee että oikean mallisena nostaa kastiketta hienosti.

Chicken Cajun mausteseos on huolellisesti mietitty ja varsinaisia muita mausteita ei tarvita. Tämän helpompaa ei maustaminen voisi olla :)

Makutakuu!