« Takaisin

Jauhelihapuikulat



Jauhelihapuikulat tuovat vaihtelua ulkonäöllään ja juustosydämellään. Sopii isoon ja pieneen nälkään. Salaatin kanssa kevyt illallinen, perunalettujen kanssa ruokaisampi vaihtoehto. Makumaailmaa on helppo muuttaa haluamaansa suuntaan.

8 kpl jauhelihapuikuloita, 4-6 ruokailijalle

  • 500 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl mannaryynejä
  • 2 rkl kuivattua sipulia (sipulirouhetta)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • ripaus chilijauhetta
  • juustoa

Valmistaminen

  1. Lisää kulhoon kananmuna, vesi, mannaryynit, kuivattu sipuli, paprikajauhe, mustapippuri ja chili. Sekoita ja anna turvota 5-10 minuuttia.
  2. Lisää jauheliha ja sekoita se muiden ainesten joukkoon
  3. Taputtele jauhelihasta napakoita soikioita
  4. Lisää soikioiden keskelle juustoa, noin 1 cm paksut tikut ovat sopivia
  5. Sulje puikulat huolellisesti, jotta juusto ei paiston aikana pääse ulos
  6. Paista uunipellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia

Jauhelihapuikuloiden taikina saa olla napakkaa, jotta se pitää juuston sisällään. Mannaryynit ja kuivattu sipuli sopivat taikinaan parhaiten. Kuivattu sipuli on oiva tuote, koska sen avulla voi totuttaa sipulikammoiset sipulin käyttöön. 

Juustoksi käy melkein mikä tahansa sulava laji, kuten port salut tai gouda.

Jauhelihapuikulat voi kypsentää kesällä grillissä, kun lisää puisen tikun kääntelyä varten. Silloin saat puikuloiden sijaan jauhelihakepakot.

Perunalettujen ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!