« Takaisin

Mac & cheese nyhtöpossulla

Mac & cheese on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ruoista. Ihana makupaukku, jota isoäiditkin osasivat tehdä makaronivuoan nimellä. Mac & cheese sopii hienosti nyhtöpossun lisäkkeeksi - yhdessä varsinaista kylmän vuodenajan voimaruokaa.

Mac & cheese neljälle

  • 400 g makaronia
  • vettä
  • kananmuna
  • 7-8 dl täysmaitoa
  • suolaa
  • 30-50 g voita
  • 150-200 g juustoa

Valmistus:

  1. Keitä makaroni vedessä. Valuta.
  2. Sekoita keskenään kananmuna, maito ja suola.
  3. Laita makaroni uunivuokaan. Lisää kananmuna-maitoseos.
  4. Lisää pinnalle voi nokareina.
  5. Lisää lopuksi raastettu/viipaloitu juusto.
  6. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin puoli tuntia.

Mac & cheese onnistuu parhaiten makaronista tai pikkupenneistä.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta se lisää makua.

Juustoksi sopivat kaikki kermaiset lajit ja goudat. Oiva paikka käyttää muutkin juustojämät.

Voin ja juuston määrä vaikuttavat suoraan makuun: enemmän on parempaa ja samalla epäterveellisempää. Tasapaino löytyy omien makumieltymysten ja isoäidin makaronivuoan väliltä, missä voita oli reilusti...

Nyhtöpossun ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!