« Takaisin

Jauhelihaquesadillat



Makumatka Meksikoon on helppoa toteuttaa valmiiden tortillojen ja nopeasti valmistuvan täytteen kanssa. Maustemaailma on helppo säätää omaan makuun sopivaksi. Lisukkeena maistuu raikas kurkku ja tuore salaatti. Maistuva arkiruoka ja viikonlopun iltapala.

4 kokonaista quesadillaa, 4-8 henkilölle:

  • 500-600 g (vähärasvaista) naudan jauhelihaa
  • 6 tomaattia
  • 1 pieni punainen paprika
  • 2-3 chiliä 
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattiketsuppia
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl jeeraa
  • 1/4 tl paprikajauhetta tai savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl pippuria
  • 250-300 g juustoa
  • 8 kpl tortilloja
  • öljyä paistamiseen

Valmistus:

  1. Kypsennä jauheliha puolivalmiiksi paistinpannussa
  2. Lisää pieniksi pilkottuna tomaatit, paprika, chilit ja valkosipulinkynnet
  3. Kypsennä muutama minuutti, kunnes jauheliha näyttää kypsältä
  4. Lisää tomaattiketsuppi, suola, jeera, paprikajauhe ja pippuri
  5. Kypsennä hetki ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Täyte on valmis.
  6. Sivele kylmälle paistinpannulle ohuelti öljyä, laita pohjaksi tuleva tortilla pannulle
  7. Lisää raastettua/viipaloitua juustoa tortillalevylle
  8. Lisää täytettä tasaisesti tortillan päälle
  9. Lisää täytteen päälle raastettua/viipaloitua juustoa
  10. Lisää lopuksi päälle tortillalevy
  11. Paista levyn puolilämmöllä quesadillaa muutamia minuutteja kunnes toinen puoli on vähän ruskettunut ja täyte tuntuu pysyvän kasassa sulaneen juuston avulla. Käännä quesadilla ja paista toinenkin puoli. Lisää toisen puolen paistoon hiven öljyä, jos pannu näytää liian kuivalta.
  12. Leikkaa valmis quesadilla neljän lohkoon ja laita uunivuokaan folion alle odottamaan
  13. Paista loput kolme quesadillaa vastaavasti
  14. Jos haluat tarjota quesadillat todella lämpiminä, pidä uunivuokaa 100 asteen lämmössä uunissa sillä aikaan kun paistat quesadilloja lisää

Tortilloja saa nykyisin valmiina kahta lajia: vehnätortillaa ja vehnä-maissitortillaa. Jälkimmäinen maistuu enemmän meksikolaiselta ja on kokeilemisen arvoinen.

Chili on meksikolaisen ruoan pippuri. Sitä käytetään lähes kaikissa ruoissa. Valitse omaan makuusi sopiva chilin vahvuus. Toki quesadillan voi valmistaa ilman chiliäkin, jolloin esimerkiksi paprikan makua voi korostaa.

Täyte saa tuntua suht mausteiselta maistettaessa sitä valmiina. Neutraalinmakuinen tortilla ja juustoraaste tekevät valmiista quesadillasta jonkun verran miedomman. 

Quesadillan kypsymistä edistää paistinpannua pienempi kansi, joka laitetaan painoksi kypsyvän quesadillan päälle. Juusto sulaa nopeammin ja kaiken kaikkiaan täyte lämpenee paremmin. Sopivan kokoinen kansi on noin tortillan mittainen.

Kurkku ja muut raikkaat vihannekset sopivat quesadillan seuraksi.

Kastikkeilla saa vaihtelua ja ennen kaikkea ruokailijan mukaisen makumaailman. Pieniin tarjoiluastioihin voi laittaa esimerkiksi tacokastiketta, smetanaa/creme fraichea tai chilimajoneesia.

Makutakuu!