« Takaisin

Kanaa intialaisella twistillä

Intialaisten ruokien valmistaminen perinteisillä tavoilla on turhan aikaa vievää, joten piti keksiä nopeampi nopeampi valmistustapa. Butter chickenin eli voikanan maku oli tavoitteena ja hyvin lähelle tällä reseptillä pääseekin. Aikaa kuluu noin tunti.

4 hengen kanakastike intialaisittain:

  • 500 g kanafileitä viipaloituna/kanan paistisuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 210 g tomaattimurskaa (pieni purkki)
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl tandoorimaustetta
  • 1/2 tl inkiväärijauhetta
  • 1/4 tl savupaprikaa
  • 1/4 tl chilijauhe
  • 1/2 prk maustamatonta jugurttia (n 100 g)
  • 50 g voita

Valmistus:

  1. Laita 2 rkl voita, kanat ja pilkottu sipuli wok-pannuun/isoon paistinpannuun. Paista nopeasti kannen alla kunnes kanat ovat pinnoiltaan valkoisia eli lähes kypsiä.
  2. Lisää tomaattimurska, pyre, pilkotut valkosipulinkynnet, suola, kurkuma, jeera, tandoorimauste, savupaprika ja chili. Hauduta noin puoli tuntia.
  3. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa haluamiasi mausteita.
  4. Lisää aivan lopussa jugurtti ja 50 g voita, sekoita.

Mausteiden suhteen ei kannata vajota epätoivoon, jos kotoa ei löydy kaikkea. Käytä niitä mitä on saatavilla ja painota makumaailmaa omien tottumusten mukaisesti. 

Kun kastike on hautumassa keitä riisi ja valmista raita.

Intialaisessa ruoassa oleellinen osa on raikkautta ja hapokkuutta lautaselle tuova kastike, raita. Helpon raitakastikkeen ainekset alla. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • n 10 cm pala kurkkua raastettuna
  • 1/4 tl jeeraa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Jos paistat naanleipää, se kannattaa myös ajoittaa kastikkeen haudutuksen ajaksi. Naan-leivän ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!