« Takaisin

Grillikyljys maissilla

Porsaan kyljys on suotta jäänyt paitsioon ruoanlaitossamme. Siitä saa grillissä hyvänmakuisen lihan ja kilohintakin on maltillinen. Mukavinta on ostaa kyljykset irtomyynnistä ja valita parhaat palat. Reilusti maustetta pintaan ja lisukkeeksi miedonmakuista maissia.

Kyljykset:

  • Porsaan kyljyksiä 150-200 g/ruokailija
  • Valmista tai omatekemää mausteseosta, valmiista esim. Poppamiehen Burgers & Rib
  • Rypsiöljyä

Maissi:

  • (Kotimainen tuore) maissi/ruokailija
  • Rypsiöljyä

Valmistus:

  1. Painele kyljysten pintoihin mausteseosta niin että pinnat ovat kauttaaltaan mausteen peitossa.
  2. Irrota maissista lehdet ja karvamaiset haituvat.
  3. Grilli kuumaksi.
  4. Aloita grillaus maissista, pensselöi öljyä ohuelti pintoihin muutaman kerran.
  5. Kyljykset voit laittaa grilliin pian maissien jälkeen. Paista ensin molemmilta puolilta pinnat kevyen ruskeaksi ja aloita sen jälkeen öljyn pensselöinti.
  6. Kun pensselöit samalla siveltimellä maisseja ja kyljyksiä, pieni ja sopiva maustemäärä tarttuu maissiin.
  7. Pensselöi aina kun käännät kyljyksiä ja maisseja. 
  8. Jos kyljykset näyttävät valmistuvan nopeammin kuin maissit, siirrä ne grillin hyllylle/reunalle.

Mausteseoksen voi halutessaan tehdä myös itse. Sekoita valitsemassasi suhteessa mustapippuria, (ruoko)sokeria, suolaa, savupaprikaa, chiliä, yrttejä ja valkosipulijauhetta. Ns. rub-mausteseoksissa käytetään maltillisesti sokeria, joten paistokset eivät tartu grilliin samalla tavalla kuin valmismarinoidut tuotteet.

Hyvänmakuinen porsaanliha ja parhaimmillaan tuore maissi riittävät ateriaksi. Hiiligrillisssä tulee erityisen maukasta, mutta muillakin grillausvaihtoehdoilla onnistuu.

Jos käsillä on sopivasti kantarelleja ja sipulia, ne voi pyöräyttää lisukkeeksi. Hyvä lisuke tulee myös grillatusta/paistetusta sipulista.

Makutakuu!