« Takaisin

Ravut



Rapujuhlat kuuluvat suomalaiseen kesään ja mikä onkaan sen mukavampaa, kuin istua pimenevissä illoissa herkullisten ruokien ja ystävien kesken. Ravustamalla ja ainakin kalakaupoista saa tuoreita rapuja. Pakasterapuja on lähes kaikkien kauppojen valikoimassa. Tällä kertaa käytettiin ihan itse pyydettyjä rapuja, jotka tietysti maistuvat parhailta!

Ainekset:

  • 10-15 rapua/ruokailija
  • keitinliemeen vettä, suolaa, sokeria ja kruunutilliä
  • paahtoleipää
  • levitettä
  • majoneesia
  • sitruunaa
  • tilliä

Rapujen keittäminen:

Kaikki rapujen keitto-ohjeet suosivat pientä nestemäärää suhteessa rapuihin. Keittämistä kuitenkin helpottaa, jos keitinvettä on reilusti ja ravut mahtuvat kunnolla kiehumaan. Hyväksi osoittautunut suhde keitinvedelle on 3 l vettä + 1 dl karkeaa suolaa + 2 palaa sokeria, joka hieman poikkeaa Valion ohjeesta ja joka on muissa ohjeissa yleinen.

Kruunutilliä kannattaa laittaa keitinveteen reilusti. Kolmen litran keitinveteen noin 10 pitkää kruunutilliä kattilaan sopivaksi paloiteltuna. Uusi tillisatsi laitetaan jäähdytysliemeen, siinäkin käytin yhtä iso määrä.

Ruokalautasille on hyvä asetella muutama sitruunalohko. Sitruunaa voi puristaa rapuleiville ja myös käsien huuhtelukulhoon.

Paahdetun leivän päälle ohuet kerrokset levitettä ja majoneesia, ravun lihaa ja rapuvoita, lyhyeksi leikattua tilliä ja muutama tippa sitruunamehua. Nam ja ääntä kohti!

Kaikki eivät syö rapuja. Laita tarjolle salaattia ja esimerkiksi prosciuttoa. Pelkkä paahtoleipä nimittäin on aika tylsää syötävää...

Taustat rapuinnostukseen voit lukea blogista.

Makutakuu!