« Takaisin

Grillipihvi kasviksilla

Kuuman kesän herkkuihin kuuluu grilliruoat. Ehdoton grillipihvien kunkku valmistuu naudan sisäfileestä. Lisäkkeeksi sopivat kesäiset vihannesherkut, grilliporkkanat ja apposet. Näillä eväillä voi viettää niin loman aloitus- ja lopetusjuhlat kuin muutkin kesän kekkerit.

Pihvit:

  • Naudan sisäfilettä 150-200 g/ruokailija
  • Rypsiöljyä grillaamiseen
  • Suolaa
  • Pippuria

Maustevoi:

  • Voita
  • Pieneksi pilkottua valkosipulia

Grilliporkkanat:

  • Ohuita harlekiiniporkkanoita tai yksivärisiä porkkanoita
  • Rypsiöljyä grillaamiseen
  • Suolaa
  • Pippuria

Apposet:

  • Sokeriherneitä
  • Vettä
  • Suolaa
  • Voita
  • Sitruunamehua

Valmistus:

  1. Tee maustevoi sekoittamalla pieni määrä hienonnettua valkosipulia voihin. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Huuhdo huolellisesti porkkanat ja harjaa tarvittaessa. Aloita grillaus porkkanoista. Jos käytät  paistolevyä, voit öljytä ja maustaa suolalla + pippurilla paiston aikana. Jos käytät ritilää, öljyä ja mausta etukäteen. Porkkanat kypsyvät sopivan napakoiksi miedossa lämmössä noin 10 minuutissa. 
  3. Grillaa pihvit napakalla lämmöllä, käännä muutamia kertoja. Noin 5 min kuluttua suolaa ja pippuroi pihvit. Heti sen jälkeen ota pihvit astiaan/folioon ja anna vetäytyä.
  4. Kun saat pihvit grilliin, voit aloittaa apposten teon. Keitä vettä kattilassa ja lisää sokeriherneet kiehuvaan veteen. Keitä noin 1 minuutti ja kaada vesi pois. Lisää suola, pieni nokare voita ja sitruunan mehua. Pyöräytä seosta lieden jälkilämmöllä, niin maut sekoittuvat. Neljän hengen apposiin noin 1 rkl voita ja 1 rkl sitruunamehua.
  5. Annostele pihvit, porkkanat ja apposet. Lisää pihvin päälle maustevoi. Kutsu nälkäiset pöytään!

Jos käsittelet sokeriherneitä ensimmäistä kertaa, niin olet todennäköisesti iloinen tästä vinkistä. Nappaa kannasta kiinni, käännä hieman palon sivuun ja vedä. Saat kannan lisäksi tiukahkon ruodin/säikeen pois palon päältä. Pienimmistä et ruotia onnistu poistamaan, eikä tarvitsekaan.

Kesällä vihanneslisäkkeitä on helppo keksiä, kun torit ja kaupat pursuavat herkullisia kotimaisia tuotteita. Parhaimmillaan vihannekset kasvavat omassa maassa ja matkan pöytään voi mitata metreissä.

Makutakuu!