« Takaisin

Alkukesän grilliherkut

Alkukesällä, kun tuoreet vihannekset valmistuvat, on mukava koota grilliin värikäs ja oman maun mukainen setti. Kaupasta, torilta tai omalta kasvimaalta löytyy kesän makuja pursuavat ainekset. Sama ohje toimii laajoissa paistinpannuissa valmistettuna.

Ainekset:

  • perunoita lohkoina
  • kevätsipulia pätkissä tai sipulia renkaina/reiluina paloina
  • kaalia reiluina suikaleina
  • tomaattia puolikkaana/pikkutomaatteja kokonaisina
  • paprikaa reiluina suikaleina
  • porsaan ulkofilettä ohuina viipaleina
  • marinointiin ja paistamiseen ruokaöljyä
  • marinointiin ja mausteeksi grillauskastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  1. Valmistele porsaan ulkofile: leikkaa halutessasi rasvareunat pois ja siivuta liha vajaan sentin viipaleiksi. Laita kulhoon grillauskastikkeeseen marinoitumaan.
  2. Valmistele perunalohkot. Puikulaperunat ja jotkin varhaisperunalajikkeet voit kypsentää suoraan grillipannulla, osa perunalajikkeista vaatii 5-10 min esikeittämisen
  3. Leikkaa sipulit ja laita pienen ruokaöljymäärän + suolan kanssa kulhoon
  4. Leikkaa kaalit ja laita pienen ruokaöljymäärän kanssa kulhoon. Lisää mausteeksi grillauskastiketta.
  5. Valmistele tomaatit. Isot kannattaa puolittaa.
  6. Valmistele paprikat: poista siemenet ja valkoiset osat, viipaloi ja laita kulhoon pienen ruokaöljymäärän kanssa.
  7. Aloita kypsentäminen perunoista. Lisää omille alueilleen sipulit, kaalit, tomaatit ja paprikat. Ripottele kypsille tomaatinpuolikkaille pippuria.
  8. Kun vihannekset ovat lähes valmiita, paista lihat grillin kuumimmalla alueella. Ohuet pihvit paistuvat nopeasti. Liian pitkä ja matalalämpöinen kypsennys puolestaan tekee lihat kuivaksi.
  9. Pyydä ruokailijat lautasten kanssa jonoon - grilliruoka ei odota!

Valmistaminen onnistuu hyvin muurikan tyyppisessä laajassa valurautapannussa. Vastaavan lopputuloksen saa kaasugrillin paistotasolla ja laajoilla paistinpannuilla. Myös grillauskoreja ja grilliin sopivia kypsennysastioita voi käyttää.

Porsaan ulkofileen voi mainiosti vaihtaa muuhun lihaan, kanaan tai makkaraan. Kalakin sopii, mutta silloin grillikastikkeen voisi vaihtaa sitruunavinegraitteen.

Makutakuu!