« Takaisin

Grillattu lohi

Kuumassa grillissä lohi saa ah niin ihanan rapean ja karamellisoituneen paistopinnan. Kun malttaa kypsentää riittävän lyhyen aikaa, kala jää sisältä meheväksi. Makuasia on sitten se, syökö myös kullanruskeaksi paistuneen nahan.

Ainekset

  • Lohifilettä 150-200 g/ruokailija
  • paistamiseen ruokaöljyä
  • suolaa
  1. Tarkista fileet ja poista mahdolliset ruodot
  2. Lisää puolikuumalle paistotasolle tilkka öljyä
  3. Paista lohipaloja ensin nahkapuoli ylöspäin niin kauan, että kalan pinnassa on rapea paistopinta.
  4. Käännä lohipalat ja suolaa ne hienolla merisuolalla paistuneen pinnan kautta
  5. Paista lohet valmiiksi nahkapuoli alaspäin.

Paistoaika riippuu lohipalojen paksuudesta ja grillin kuumuudesta. Paksu norjalainen merilohi on helpommin paistettavissa kuvan mukaiseksi kuin ohut kirjolohi, joka paistuu todella nopeasti kypsäksi.

Varmista itsellesi sopiva kypsyys raottamalla lohta keskeltä. Punerva väri ja hieman kostea kalanliha kielivät oikeiden kokkien suosittelemasta kypsyystasosta. Famun keittiössä kypsennystä jatketaan, kunnes punertavaa väriä on vain aavistus. Ylikypsänä lohi on kuiva ja kauttaaltaan saman värinen.

Yleensä kala ei kestä ehjänä montaa kääntöä ja siksi ohjeeni sanoo: käännä vain kerran. Mutta jos lohipalat pysyvät kasassa, kääntää saa toki useamminkin.

Lisukkeeksi sopii puikulamuusi, jonka ohjeet löydät täältä.

Toisena lisukkeena voissa paistetu kantarellit + punasipulit. Jälkimmäisistä tulee se kuvassa näkyvä tummahko väri.

Makutakuu!