« Takaisin

Chateaubriand punaviinikastikkeella

Chateaubriand on pihvien aatelia! Herkullisen aterian kruunaa punaviinikastike, jolle helposti menettää pikkusormen....
Pekonilla maustetut pavut on vaihtoehto perinteisille perunoille ja riiseille. Kotona valmistettu pihviateria pärjää vertailussa aika monen perusravintolan vastaavalle annokselle.

Pihvit neljälle:

  • 600 g naudan sisäfilettä
  • paistamiseen voita ja/tai öljyä
  • suolaa
  1. Valmistele pihvit huoneenlämpöön odottamaan paistamista
  2. Paista kuumassa pannussa muutama minuutti puoleltaan
  3. Suolaa pihvit paiston loppuvaiheessa
  4. Ota pannu pois liedeltä ja anna pihvien vetäytyä kannen alla hetki ennen tarjoilua.

Kastike neljälle (pieni määrä)

  • 2 rkl voita
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 naposteluporkkanaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl (täyteläistä) punaviiniä
  • 2 rkl lihafondueta
  • 2-3 rkl hilloa (karhunvatukka, karpalo)
  • Muutama myllynpyöräytys pippuria
  • (Suolaa)
  • 1 rkl voita
  1. Laita pieneen kattilaan/paistinpannuun voi
  2. Lisää pilkottu salottisipuli, valkosipuli ja porkkanat
  3. Kuullota kevyesti
  4. Lisää vesi, punaviini, lihafondue, hillo ja pippuri
  5. Keitä kastike kokoon kovalla lämmöllä, noin 15-20 min
  6. Siivilöi kastike
  7. Maista suola, lisää tarvittaessa
  8. Lisää juuri ennen tarjoilua voi parina nokareena ja sekoita

Ohjeesta tulee kastiketta tulee neljälle pieni määrä, vähän sellainen ravintolaroiskaus. Jos tottumuksiin kuuluu reilu kastikemäärä, kannattaa suosiolla tuplata ainesten määrä.


Lisäkkeeksi pekonilla maustetut pavut, jonka ohjeen löydät täältä.


Makutakuu!