« Takaisin

Pastaa chilillä ja valkosipulilla



Chilillä + valkosipulilla maustetun pastan ohje on varsinainen kiertopalkinto. Oikeaa alkuperää ei taida tietää kukaan. Ohjeet ovat yleensä samankaltaisia, eikä niillä millään voi epäonnistua. Yksinkertainen ja hyvä ruoka. Kyytipojaksi raikas salaatti. Isompaan nälkään tarvitaan proteiinikylkiäinen - ryynäri on osoittautunut yllättävän sopivaksi!

Pasta:

  • Spagettia ruokailijamäärän mukaan
  • Suolaa
  • 1 chili/ruokailija
  • 1-2 valkosipulinkynttä/ruokailija
  • Oliiviöljyä
  • Parmesaania
  • Ryynimakkaroita
Valmistus:
  1. Keitä pasta al denteksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä
  2. Kuullota pilkotut chilejä ja valkosipuleita suht reilussa oliiviöljyssä kunnes valkosipulit ovat kuultavia
  3. Kaada chili-valkosipuli-oliiviöljy -seos keitetyn pastan päälle, sekoita. Tarjoile
  4. Raasta pastan päälle parmesaania
  5. Lisää lautaselle miedolla-keskilämmöllä hitaasti kannen alla rapeaksi paistunut ryynäri

Chilin ja valkosipulin määrää ei kannata pelästyä. Sitä tosiaan tarvitaan paljon! Oliiviöljykuullotuksessa maut tasaantuvat, eikä mikään lyö yli. Hyvä nyrkkisääntö on katsoa pannulle ja arvioida silmämääräisesti: puolet chili- ja puolet valkosipulipaloja.

Kaupoista saa laadukkaita ja sopivan mausteisia pienten valmistajien ryynäreitä, jotka eivät lautasella - eikä myöskään suussa -  huku mausteiseen pastaan. Suosittelen kokeilemaan esim. Palvimestarit MM ryynimakkaroita.

Makutakuu!