« Takaisin

Aprikoosipossu



Porsaan sisäfile on maultaan mietoa, joten ruoanlaitossa sen saa taipumaan kokin mielihalujen mukaan vaikka mihin makusuuntaan. Tällä kertaa haettiin hedelmäisyyttä, joka tulee aprikoosista. Tuorejuusto puolestaan tekee ruoasta täyteläisemmän. Puolen tunnin uunikypsennys pyöristää maut mukavasti.

Ainekset 4 hengen pataan:

  • 600 kg porsaan sisäfilettä
  • 1 prk aprikooseja (410 g)
  • 1 pippurituorejuusto (pieni pyöreä, Musta Pekka -juuston korvike)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl lihafondia
  • Puolet aprikoosipurkin mehusta
Valmistus uunissa:
  1. Viipaloi file vajaan 2 cm paloiksi  
  2. Laita uunivuokaan aprikoosipalat ja lohkotut pippurijuustonpalat fileen kanssa vuorotellen. Kaada aprikoosipurkista puolet mehusta uunivuokaan.
  3. Lisää suola lihojen päälle
  4. Kaada lihafondi päälle ohuena nauhana file-aprikoosi-juusto jonon päälle.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-35 min. Kaada paistinliemi esivalmisteltuun kastikkeeseen. Laita uunivuoan päälle kansi/folio, jotta liha pysyy lämpimänä ja vetäytyy.

Hedelmäinen kastike:

  • 1,5 dl kermaa
  • 1,5 dl vettä
  • 3 rkl maizenaa
  • paistinlientä
  1. Esivalmistele kastike yhdistämällä kerma, vesi ja maitzena. Sekoita vispilällä.
  2. Kaada paistinliemi uunivuoasta
  3. Kiehauta 1-2 minuuttia. Tarkista suola

Nosta lautaselle kolmen komponentin kokonaisuuksia: file, tuorejuusto, aprikoosi. Tarjoile keitetyn riisin ja kastikkeen kanssa.

Sopii hyvin pääsiäiseen.. lue vaikka blogista :)