« Takaisin

Paistettua ahventa



Ahvenet kuuluvat maultaan kotimaisten villikalojen parhaimmistoon. Ahvenen maku on itsessään niin hieno, että mausteita ei juurikaan tarvita. Tästä ruoasta pitävät pienet ja isot!

Ainekset neljän hengen ruokaan:

  • 500-700 g ahvenfileitä
  • kalanleivitysjauhoa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  1. Tarkista fileet ja poista mahdolliset ruodot.
  2. Pyörittele fileet kalanleivitysjauhossa kauttaaltaan, myös reunat. Kalanleivitysjauho on erikoisjauhoa, käytännössä karkeaa ruisjauhoa.
  3. Lisää suola ja pippuri kalafileiden päälle.
  4. Paista keskilämmöllä runsaassa voissa. Voita on tarpeeksi, kun näet sen tirisevän kalapalojen välissä. 

Useissa ohjeissa pyydetään sekoittamaan suola ja pippuri leivitysjauhoihin. Hyvä ajatus, mutta määrää on vaikea säädellä. Siksi paistinpannulla olevan fileen suolaus ja pippurointi on varmin tapa saavuttaa toivottu lopputulos.

Jos ahvenfileesi ovat pieniä, kuten kuvissa, on kypsennysaika lyhyt. Tarkkaile pintaväriä ja käännä heti kun mahdollista. Toinen puoli vaatii vain pintakypsennyksen.

Lisukkeeksi risottotyyliin tehty riisi porkkanoilla, joiden ohje löytyy tästä.

Koko komeuden kruunaa voissa paistetut kanttareillit.