« Takaisin

Paistettu broilerin file

Broilerin fileen paistaa helposti liian kuivaksi. Itsessään broileri on melko mautonta. Näitä haasteita ratkomaan sopii tämä resepti, jossa mausteet taputellaan mukaan ja käytetään paistinpannussa uppopaistamisen hyötyjä. Tuloksena mehukkaat ja maukkaat fieet!

Broilerin fileet neljälle

  • 4 kpl fileitä (noin 150 g/ruokailija)
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • Persiljaa silputtuna
  • Valkosipulia pieneksi pilkottuna/puristettuna
  • Timjamia
  • Suolaa
  • Korppujauhoja
  • Rypsiöljyä
  1. Laita puoleen desiin öljyä mausteet: valkosipuli, persilja, timjami ja suola
  2. Pyörittele kuivat fileet maustetussa öljyssä. Taputtele mahdollisimman paljon yrttejä fileiden pintaan.
  3. Pyörittele fileet korppujauhoissa
  4. Lämmitä syvässä ja kannellisessa paistinpannussa öljy (130-150 astetta riittää). Öljyä tarvitaan pannuun 0,5-1 cm pohjalle
  5. Lisää fileet pannuun ja laita kannen alle kypsymään puolilämmölle. Käännä fileitä pari kertaa välillä. Fileen paksuudesta riippuen kypsennä muutamasta minuutista 10 minuuttiin. Testaa kypsyys paksuissa fileissä hammastikulla.
  6. Kun fileet lähes kypsät, lisää lämpöä - fileiden korppujauhotettu pinta ruskistuu.

Riisilisäke 4:lle

  • 2 keskikokoista sipulia
  • 2-3 rkl voita
  • 5 dl riisiä
  • Vettä
  • Suolaa 
  1. Kuullota sipulit voissa
  2. Lisää vettä noin 5 dl ja lämmitä kiehuvaksi
  3. Lisää riisit, keitä kypsiksi. Riisin määrä riippuu ruokailijoiden tottumuksista. Tarkista välillä veden määrä ja lisää tarvittaessa

Lämmitä pieni määrä pakasteherneitä mikrossa tai kattilassa

Hieman kauniimman annoksen saat, jos kokoat lisäkeriisin ensin muottiin. Lisää samaan muottiin pinnalle herneet. Annoskuvassa pyöreä muotti. Piparkakkujen muotit ovat yhtä hyviä, jos harvoin muoteilla hifistelet.

Broilerin mausteita voi vaihdella, periaate on sama. Korppujauho pitää mausteet kyydissä ja pannulla tehdyssä öljykypsentämisessä mausteet eivät pala/häviä isoon rasvamäärään.