« Takaisin

Savustettu lohi

Lohi on todella monikäyttöinen kala. Savustetus on yksi parhaista lohelle sopivista kypsennysmenetelmistä. Kypsentäminen on niin nopeaa, että lisukkeet kannattaa valmistella jo ennes savustuksen aloittamista.

Varaa lohifilettä 150-200 g/ruokailija

  1. Tarkista fileet ja poista mahdolliset ruodot
  2. Suolaa hienolla merisuolalla
  3. Savusta 10-15 min napakassa lämmössä savustusuunissa (210-230 astetta)

Lohi kypsyy nopeasti. Ohuet fileet tarvitsevat vain 10 min kypsennyksen, paksut merilohifileet jopa 20 min. Savustuspurun ja sokerin määrät riippuvat kalamäärästä. Neljän hengen annokseen noin 1 dl savustuspurua ja 1-2 sokeria.

Lisukkeeksi sopii puikulamuusi, jonka ohjeet löydät täältä.

Toiseksi lisukkeeksi timjamiporkkanat, jonka ohjeet löydät täältä.

Kermaviilikastike yhdistää maut, ohjeen löydät täältä.

Makutakuu!