« Takaisin

Savustettu peuranpaisti



Peuranpaisti on erityisen hienon makuista lihaa, joka painii samassa sarjassa parhaiden fileiden kanssa. Savustus sopii peuranpaistille loistavasti. Pekoni ottaa suurimman osan savun mausta ja toimii annoksessa maustajana. Yllättävän nopea valmistaa ja lopputulos on taatusti vaivan arvoinen. Tällä ruoalla juhlistat parhaatkin hetket!

Ainekset 6 hengen ruokaan:

  • 800 g peuran paahtopaistia
  • 2-3 rkl voita
  • 1 pkt pekonia (170 g)
  • suolaa
  • pippuria
  1. Paista paistin pinnat kiinni kuumalla pannulla reilussa voissa
  2. Suolaa ja pippuroi paistin pinta
  3. Laita pekonisiivut vieretysten ja paistipalat päälle. Käännä pekonit päälipuolelle päät vastakkain
  4. Lämmitä savustusuuni. Ripottele savustusuunin pohjalle vajaa kourallinen leppäpurua. Laita pekonilla vuoratut paistipalat savustusuunin ritilälle folion päällä. Savusta noin 20 min 120-130 asteisessa uunissa, kunnes paistin lämpötila on 60 astetta. Jos pidät kypsemmästä, jatka paistamista esim 30 minuuttiin ja 65 asteen lämpötiaan paistissa.
  5. Siirrä folion kanssa paistipalat vuokaan kannen alle odottamaan tarjoilua. Huomioi, että paisti jälkikypsyy muutaman asteen kannen alla.
  6. Tarjoile paisti siivutettuna ja pekoni pieneksi pilkottuna.

Mahtava savuinen ja miedolle peuranpaistille sopiva kastike:

  • paistinlientä
  • vettä
  • maizenaa
  • kermaa
  1. Ota paistinliemi talteen folion päältä ja siivilöi se pannulle/kattilaan
  2. Lisää vettä ja maizenaa. Sekoita ja kiehauta.
  3. Lisää kerma ja keitä kokoon sopivan paksuiseksi
  4. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa

Kuvassa peuranpaisti on tarjottu perunamuusin, pekonisilpun ja kanttarellipaistoksen kanssa. Jos teet kastikkeen, hyvä vaihtoehto perunalle on neutraali lisäke kuten riisi. Kastikkeessa on nimittäin makua!

Peuran paistin voi kypsentää myös sähköuunissa. Toimi kuten ohjeessa, mutta laita paisti folion sijaaan reunalliseen uunivuokaan. Kypsennä 180 asteessa puoli tuntia. Vamista haluamasi paistin kypsyysaste mittarilla.

Paistin kypsymisaikaan sähkö- ja savu-uunissa vaikuttaa paistin koko. Siksi annetut kypsymisajat ovat ohjeellisia. Mittari on harvoin valmistaessa melkeinpä edellytys, että saat peuran paistin onnistumaan.

Makutakuu!