« Takaisin

Tilliperunat

Kaikkien kalaruokien kaveriksi sopivat tilliperunat. Helppo ja nopea valmistaa. Erinomainen lisuke, joka maistuu erityisen hyvälle uusista perunoista. Kannattaa kokeilla satokauden jälkeen myös normiperunoista.

Vain muutama raaka-aine:

  • perunoita
  • vettä
  • voita
  • suolaa
  • tuoretta tilliä
  1. Harjaa tai kuori perunat. Viipaloi ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä pohjalle 1-2 cm. Lisää reilusti voita. Tarkoitus on keittää perunat vesi-voissa. Lisää suola.
  3. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla hauduttaen. Kääntele perunoita välillä kauhalla. Tarkista samalla nestemäärä. Lisää tarvittaessa vettä ja/tai voita.
  4. Silppua reilu määrä tilliä. Lisää vasta, kun perunat kypsiä. Sekoita kevyesti.

Alkuperäisen ohjeen mukaan perunat keitetään täysin voissa, ei siis lainkaan vettä. Aika raskas lopputulos nykymakuun ja siksi vesi-voiseos on ihan suositeltava. Veden ja/tai voin määrä riippuu perunalajikkeesta. Jauhoiset perunat imevät nestettä enemmän, kun taas kiinteät perunat eivät ime ja kesällä jopa luovuttavat kosteutta.

Parhaiten kypsentäminen onnistuu pinnoitetussa kasarissa tai korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa. Teräskattilassa ainakin jauhoiset perunat tuppaavat tarttumaan pohjaan kiinni.

Makutakuu!