« Takaisin

Paistettua kuhaa



Paistettu kuha on vaan niin hyvää! Tanakka leivitys, riittävästi voita paistamiseen ja sopivat lisukkeet takaavat, että pöydässä on juhla-ateria. 

Ainekset neljän hengen ruokaan:

  • 600-800 g kuhafileitä
  • kalanleivitysjauhoa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  1. Tarkista fileet ja poista mahdolliset ruodot.
  2. Pyörittele fileet kalanleivitysjauhossa kauttaaltaan, myös reunat. Kalanleivitysjauho on erikoisjauhoa, käytännössä karkeaa ruisjauhoa.
  3. Lisää suola ja pippuri kalafileiden päälle.
  4. Paista keskilämmöllä runsaassa voissa. Voita on tarpeeksi, kun näet sen tirisevän kalapalojen välissä.

Useissa ohjeissa pyydetään sekoittamaan suola ja pippuri leivitysjauhoihin. Hyvä ajatus, mutta määrää on vaikea säädellä. Siksi paistinpannulla olevan fileen suolaus ja pippurointi on varmin tapa saavuttaa toivottu lopputulos.

Lisukkeeksi tilliperunat, joiden ohje löytyy tästä.

Koko komeuden kruunaa kanttareillikastike, jonka ohje löytyy tästä.