« Takaisin

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on varsinainen lohturuoka ja sen tarve iskee joskus yllättäen. Tämä resepti, melkein Pasta Carbonara, syntyi tilanteessa jossa ihan kaikkia perinteisiä aineita ei ollut tarpeeksi. Hyvä näin, koska tästä syntyi maukkain pasta pitkään aikaan.

Ainekset neljän hengen ruokaan:

  • pappardelle pastaa tai spagettia neljälle
  • 1 pkt pekonia
  • 150 g rasvatonta kinkkua
  • 1/2 prk valkosipulituorejuustoa
  • pippuria
  • suolaa
  • 1-2 kananmunaa
  • 1/2 prk kuohukermaa
  • parmesan juustoa
  1. Keitä pastat. Pappardelle toimi loistavasti, spagetti on se perinteinen valinta. Ehdotus: älä lisää suolaa pastan keitinveteen. Kastikkeen suola yleensä riittää.
  2. Kypsennä pieniksi pilkottu pekoni ja hieman myöhemmin lisätty kinkkusilppu paistinpannulla. Lisää pippuri ja suolaa 1/4 tl. Suolan määrä riippuu lihojen suolaisuudesta.
  3. Kun pekoni-kinkkuseos on hautunut valmiiksi lisää valkosipulituorejuusto. Sekoita
  4. Sekoita kananmunat ja kerma eri astiassa valmiiksi.
  5. Kun pasta on lähes valmis, kaada vesi pois. Lisää pekoni-kinkku-tuorejuustoseos. Sekoita. Lisää lopuksi kananmuna-kermaseos. Sekoita kevyesti.

Nälkä lähtee, suuhun jää mukava maku ja mieli tulee iloiseksi!